Publicatie

2011 Thoears Woeardebook

De presentatie op 14 oktober 2011 van het plaatselijk woordenboek was de afronding van een meerjarenproject waaraan door een groepje enthousiaste en deskundige vrijwilligers is gewerkt. Het Thoears Woeardebook is een prachtig vormgegeven boek waarin zo zorgvuldig mogelijk het dialect van Thorn is vastgelegd. Van A tot en met Z, met toepassingen in de spreektaal, zodat de betekenis door een levendige context duidelijk wordt. Als extraatje is er een beknopte woordenlijst Nederlands-Thoears in opgenomen.

Het Thoears Woeardebook is een prachtig naslagwerk. Een waardevolle aanwinst voor elke rechtgeaarde Thoearder of voor degene die geïnteresseerd is in het culturele erfgoed van het witte stadje. De vormgeving van het Thoears Woeardebook, door Joep Pohlen (van Polka Design te Roermond), is zo uniek dat het is onderscheiden met een Design Award van de Type Directors Club New York.

Op de website Limburgse Woordenboeken is een gesproken versie van het woordenboek te beluisteren. Een dialectwoordenboek op deze wijze uitgegeven het eerste in zijn soort!

Het gedrukte woordenboek is ook via de website van het Meertensinstituut in pdf formaat beschikbaar

pb201101