Jaarvergadering/algemene ledenvergadering met aansluitend lezing over “Klimaatverandering en gevolgen voor de biodiversiteit”

27-03-2017 20:00Terug naar Geschied- en heemkundige kring "Het Land van Thorn"Maandag
27-03-2017 20:00
Zaal “Aod Thoear”, Steegputstraat 4, te Thorn
door de heer Ruben Weijtens

Beschrijving

De lezing wordt verzorgd door de bekende Belgische weerkundige Ruben Weytjens.

Global warming is een gevoelig en moeilijk thema waarin veel tegenstrijdige berichten tot verwarring, scepsis of zelfs ontkenning leiden. Tijdens de lezing schept Ruben Weytjens een duidelijk en objectief beeld van de feiten. Wat is het verschil tussen weer en klimaat? Hoe weten we dat ons klimaat verandert? Wat zijn hiervan de oorzaken? Welke gevolgen zien we hier nu reeds van, wereldwijd maar ook bij ons? En welke gevolgen mogen we de volgende jaren nog verwachten? Kunnen we er zelf iets aan doen? Of ligt het enkel in de handen van de grote jongens? Welke zijn de alternatieve energiebronnen die we kunnen benutten, niet alleen nu, maar ook na verdere technologische ontwikkelingen in de toekomst? Allemaal vragen waarop u vanavond van Ruben Weytjens antwoord krijgt.

Over de spreker: Ruben Weytjes werd in 1978 geboren in Bree en hij groeide op in Opitter. Reeds in zijn jeugd was hij gefascineerd door het fenomeen weer. Na het behalen van zijn Masterdiploma in de electronica ging hij ondermeer aan de slag bij Philips in Hasselt, Heerlen en Eindhoven. Tussen 2003 en 2007 ging hij actief
Afbeelding afkomstig van Hir.ma deelnemen aan discussies op weerwoord.be en uiteindelijk besloot hij zijn eigen weerbericht online te plaatsen. Vanaf 2012 is hij zich full-time met het weer bezig gaan houden. De Facebookpagina van Ruben Weytjens is de drukbezochtste weerpagina van België en inmiddels krijgt zijn webpagina www.rubenweytjens.be jaarlijks meer dan 2.500.000 bezoekers. Ruben is ook regelmatig te gast bij TVL om duiding te geven bij het actuele weer.