Presentatie: Thoears Woeardebook

Terug naar Geschied- en heemkundige kring "Het Land van Thorn"Vrijdag
14-10-2011 19:30
De Grote Hegge
Het Thoears Woeardebook is een prachtig naslagwerk

Beschrijving

De presentatie van het plaatselijk woordenboek is de afronding van een meerjarenproject waaraan door een groepje enthousiaste en deskundige vrijwilligers is gewerkt. Het Thoears Woeardebook is een prachtig vormgegeven boek waarin zo zorgvuldig mogelijk het dialect van Thorn is vastgelegd.

Thoears Woeardebook
Van A tot en met Z, met toepassingen in de spreektaal, zodat de betekenis door een levendige context duidelijk wordt. Als extraatje is er een beknopte woordenlijst Nederlands-Thoears in opgenomen. Het programma vermeldt inleidingen door de streektaalfunctionaris, Ton van de Wijngaard, en Pierre Bakkes, schrijver van het woordenboek van Montfort. Het poëtische Thoears valt te beluisteren in gedichten en liedjes van plaatselijke (liedjes)schrijvers. Een klein Thoears dictee zal de deelnemers duidelijk maken, dat de aanschaf van het Thoears Woeardebook op zijn plaats is. Ook zal die avond de uitslag bekend worden gemaakt van de wedstrijd “Het vergeten woord”, en zal blijken of en zo ja welk woord is ‘vergeten’ in het woordenboek. De vorm van de avond kenmerkt zich door een combinatie van inhoudelijke, culturele, maar ook speelse onderdelen. Geïnteresseerden die de avond willen bijwonen, kunnen zich tot uiterlijk 10 oktober aanmelden via het e-mailadres:tw.jpg.
Na afloop van de officiële aanbieding van het eerste exemplaar bestaat er de gelegenheid om bestelde boeken af te halen of tegen betaling van € 29,50 het Thoears Woeardebook te kopen.
Het Thoears Woeardebook is een prachtig naslagwerk. Een waardevolle aanwinst voor elke rechtgeaarde Thoearder of voor degene die geïnteresseerd is in het culturele erfgoed van het witte stadje.