Terug naar Geschied- en heemkundige kring "Het Land van Thorn"Zondag
16-09-2018 08:00
Vertrek in Thorn vanaf de parkeerplaats bij sportpark Ter Koel, Ittervoorterweg 51

Beschrijving

In 2018 is het 450 jaar geleden dat graven Van Egmont en Van Horne werden onthoofd op de Grote Markt in Brussel. Die gebeurtenis herdenkt Zottegem met een Egmontjaar en Weert met een Van Hornejaar.

Immers in Zottegem ligt graaf Lamoraal van Egmont begraven. De apotheose in Zottegem is de Egmont evocatie op de Markt in Zottegem (B). In tien scenes wordt het leven van de graaf van Egmont in beeld gebracht. Het schitterende sluitstuk vindt plaats op de Markt. Na zonsondergang wordt met muziek, toneel en lichtspel de historische politieke moord op Van Egmont en Van Horne uit 1568 verbeeld.

Ook is er een bijzonder bloementapijt te bewonderen. Het is een artistiek hoogstandje met een oppervlakte van ongeveer 1000m2. Rond het Kasteel van Egmont en het park wordt een totaalspektakel georganiseerd. Het park omgetoverd tot een kleurrijk spektakel, opgeluisterd met optredens van diverse dans- en muziekgroepen. En uiteraard een middeleeuws ridderkamp.

’s Avonds wordt het park feeëriek verlicht en kunnen de bezoekers zich vergapen aan het kleurrijke lichtspel van dansende fonteinen. Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 uit Weert geeft die middag in de dekenale Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk van Zottegem een concert, boven het graf van de Lamoraal van Egmont met de try-out van het muziekwerk Van Horne van de componist Rob Goorhuis. Ook de cast van Graaf Van Horne, de musical, zal in Zottegem een onderdeel zijn van deze bijzondere dag. Haal herinneringen op aan deze geweldige musical! Van Horne meets Van Egmont, Weert meets Zottegem.

Stap in Weert in de bus en ga mee naar de Egmontstede.

En uiteraard zijn de streekbieren uit de Vlaamse Ardennen, maar ook de bieren 1568, Lamoraal, Alva en De Montmorency op de terrassen verkrijgbaar!

Meer info : dealdenborgh.nl
Logo Egmontjaar Zottegem
Afbeelding afkomstig van Wikipedia

Op- en aanmerkingen sturen aan ghk@ghklandvanthorn.nl Translate/übersetzen/traduire