Terug naar Geschied- en heemkundige kring "Het Land van Thorn"Zondag
16-07-2017 15:00
café-zaal Dennenoord Voorhoeveweg 2, Weert

Beschrijving

Het Bal Champêtre heeft in Weert een cultuurhistorische achtergrond die teruggaat tot in de 19de eeuw. Archiefstukken melden dat op woensdag 22 juli 1885 in de verlichte tuin van sociëteit de Unie een concert en Bal Champêtre plaatsvond.
In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw organiseerde de Stedelijke Harmonie Sint-Antonius jaarlijks een dergelijk openluchtbal aan de IJzeren Man naast café Dennenoord. Voor het laatst in 1966.
In 2013 nam Stamtafel Weert van de Stichting De Aldenborgh het ini- tiatief dit historisch muziek- en dansfestijn opnieuw leven in te blazen. Het werd een daverend succes. Omdat het dit jaar een lustrumviering betreft, zal een afvaardiging van de Stedelijke Harmonie op zondag 16 juli om 15.00 uur de opening van het Bal Champêtre 2017 muzikaal omlijsten.
Bal Champêtre
Afbeelding afkomstig van weertdegekste
Verder belooft het ook dit jaar, als de weergoden meewerken, op- nieuw een oergezellige en nostalgische middag te worden met smart- lappen en andere ‘gouwe ouwen’. Er kan geluisterd en gedanst worden op de klanken van gouden hits van bijvoorbeeld The Classics, De Hei- krekels, het Radi-ensemble, Zangeres Zonder Naam en vele andere ar- tiesten uit de regio en ver daar buiten. Daarvoor staat het Weerter orkest Jukebox en de typetjes acteur Ton Wolter garant. DJ Lei Wage- mans zal op professionele wijze alle gaatjes met plaatjes vullen en de muziek van de jaren 50 en 60 laten herleven. De inwendige mens kan met drank en spijs naar believen verwend worden. Gratis toegang.

Op- en aanmerkingen sturen aan ghk@ghklandvanthorn.nl Translate/übersetzen/traduire